DÖDEN & SORG

HEM >> 

DÖDEN & SORG

DÖDENSNACKET

En gång i månaden träffas vi i en mindre grupp om 8-12 personer för fördomsfria och nyfiket utforskandes amtal om döden. Det är öppna grupper så det kan vara olika personer som deltar varje gång.

Ett tema eller en frågeställning ligger till grund för samtalet och möjlighet att följa upp med individuella samtal finns.

När? 1 gång / månad (2 tim)

Kostnad: 220 kr/tillfälle, fika ingår

Anmäl ditt intresse via Kontaktsidan eller på hemsidan Dödensnacket.se

Nästa gruppsamtal: Torsdag 19 oktober kl 19-20.30
INDIVIDUELLT SAMTAL OM DÖDEN

Ibland vill man inte dela i grupp och då kan du boka enstaka samtalsträffar individuellt.  (1 tim)

Kostnad: 950 kr/tim.

Maila: info@omsorg eller klicka på "kontakt" och fyll i formuläret!


DÖDSDOULA

En dödsdoula är en utbildad icke-medicinsk professionell stödperson som ger emotionellt, fysiskt och pedagogiskt stöd för någon som närmar sig döden eller dess närståennde. 

I mötet med mig kommer du att få stöd och fördomsfritt lyssnande i det som är viktigt för DIG.

Kanske behöver du praktiska råd och få konkreta frågor besvarade, kanske längtar du efter att få prata ut och lätta ditt hjärta. Allt får plats i mötet med en dödsdoula.


Jag är:


  • Certifierad Dödsdoula från DödsDoulan Skandinavien.


SORGBEARBETNING

Sorg är en naturlig känslomässig reaktion på en förlust av något slag. Sorg är alla de ofta motstridiga känslor som förlusten väcker inom oss.

I vårt moderna samhälle har vi lärt oss att inte visa vår sorg, "att vara stark", att gå undan och sörja i ensamhet och framför allt att fortsätta livet genom att ersätta förlusten. Dessa beteendemönster trycker ner känslorna och de lagras i dig som ofullbordad känslomässig kommunikation som ofta resulterar i känslor som gnager, att livet blir ett slags motstånd eller att vi återupprepar gamla mönster som vi egentligen vet inte är bra för oss.


Sorgebearbetning är ett konkret handlingsprogram baserad på drygt 30 års beprövad erfarenhet. Metoden är utarbetad av den ideella organsitationen The Grief Recovery Institute i USA grundat 1978 av John W James och Russel Friedman.  

Sorg och förlust handlar inte bara dödsfall och separationer. Att förlora ett jobb, relationsproblematik,  sjukdom eller att livet helt enkelt inte blev som man tänkt sig kan alla vara källor till att uppleva sorg.